فرصتی بر باد رفته! ۲۰ بهمن ۱۴۰۳

مروری بر عملیات نیزار، عملیات خیبر و تماشای دلاور هور در فیلم "اسفند"
فرصتی بر باد رفته!

بازی ها ضعیف و سطحی است. گریم ها اگر چه مناسب و قابل قبول است؛ ولی کارگردان نتوانسته از بازیگران بازی بگیرد. که علت اصلی اش ضعف شدید فیلمنامه است. شخصیت‌ها به خوبی توسعه نیافته‌اند و بیننده نمی‌تواند با آن‌ها ارتباط برقرار کند. دیالوگ‌ها به شدت کلیشه‌ای و تکراری هستند و این موضوع باعث می‌شود که تماشاگر احساس کند که در حال تماشای یک فیلم جنگی معمولی، بدون نوآوری و فاقد انسجام و پیوستگی و در یک کلمه، ضعیف است.

کودکان و نوجوانان در مسلخ اینترنت ۲۰ بهمن ۱۴۰۳

آسیب ها و مخاطرات فضای مجازی و راه های مقابله با آن
کودکان و نوجوانان در مسلخ اینترنت

آلودگی هوای خوزستان و نقش فلرها ۱۷ بهمن ۱۴۰۳

شرکت های پتروشیمی آلاینده ها را مهار می کنند
آلودگی هوای خوزستان و نقش فلرها

بایگانی‌های یادداشت - پایگاه خبری تحلیلی صدای هم وطن
کمبود انرژی؛ ترک فعل مدیران ۰۱ بهمن ۱۴۰۳

کمبود انرژی؛ ترک فعل مدیران

این که نجابت رئیس جمهوری محترم موجب شده دلایل ناترازی و ترک فعل ها بیان نشود! به جای خود. اما مردم که شاهد ماجرا هستند، سوال هایی را مطرح می کنند. مردم می پرسند: چطور در سال های قبل این کمبودها، خود را نشان نمی داد؟ چطور دست اندرکاران دولت قبل از طریق رسانه های رسمی و غیر رسمی، در محافل رسمی و گعده های غیررسمی، تامین انرژی را جزو افتخارات خود می دانستند؟ چه اتفاقی افتاد که زمستان های گذشته با زمستان 1403 متفاوت بود؟ مردم همچنین می پرسند: چه چیزی باعث شد چنین ناترازی انرژی به وجود آید؟

از خون جوانان وطن لاله دمیده… ۲۴ دی ۱۴۰۳
_ به بهانه سالروز درگذشت عارف قزوینی _

از خون جوانان وطن لاله دمیده…

« عمرم گهی به هجر و گهی در سفر گذشت تاریخ زندگی همه در دردسر گذشت » روز نخست بهمن ماه هر سال سالروز درگذشت عارف قزوینی است. امسال هشتاد و هفت سال از سرمای دهشتناکی که عارف را در بیغوله ای در همدان محاصره کرد و از پا انداخت و پیکر خشک شده و […]

چرا دولت پزشکیان نباید به جبهه ی پایداری اعتماد کند؟ ۱۶ دی ۱۴۰۳
دوری از نیروهای جبهه پایداری، نه یک انتخاب سیاسی، بلکه یک ضرورت ملی برای عبور از شرایط دشوار کنونی است

چرا دولت پزشکیان نباید به جبهه ی پایداری اعتماد کند؟

این دوگانه هویت‌گرا اگر چه در دهه‌ی ۷۰ و ۸۰ عرصه‌ی فعالیت سیاسی در این سرزمین را به خود اختصاص داده بود، اما آن چه از آن همه جدل و هیاهو برجای مانده، پوسته و غشایی نازک و تنها نامی است بر گروه‌هایی اندک که امروز مشغول سیاستَ‌ند. نه اصول‌گرا یا ارزشی‌شان متعهد به اصول و ارزش است، که انواع مواضع غیر ارزشی یا انواع فساد از دلَ‌ش بیرون آمده و نه اصلاح‌طلب‌َش لزومن اصلاح‌طلب که کاشف به عمل آمده در فساد مالی، آموزگار برادر اصولگرایش بوده؛ و هم تداوم‌خواهی به قصد انتفاع بیشتر از قدرت و فرصت؛ و هم براندازی! و اپوزیسیون بازی! در بخش‌هایی از این گروه‌ها رخنه کرده بود. رخنه‌هایی آنقدر گشاد و فاجعه بار که با هیچ پوشش و لفاف و ایزوگامی قابل ترمیم و قایم کردن نیست! مثال می زنم: تا تقی به توقی خورده، عده‌ای از اصلاح طلبان راستین! مثل مهاجرانی و حلقه‌ی کیان به سردمداری سروش، اشکوری، یا دیگر اصلاح‌طلبان راستین مثل اکبر گنجی ( اکبر پونز معروف) و علی افشاری و بسیاری از مجریان شبکه‌های معاند و معارض، و بسیاری از بازیگران و کارگردانان سینما و ورزشکاران ووو بلافاصله از مملکت فرار کرده و می‌کنند و لابد شبکه‌های ماهواره‌ای دیگری را علیه کشور و میهن فعال خواهند کرد؛ چرا که دست شان از میوه چینی قدرت و ثروت و از سفره‌ی انقلاب کوتاه شده است.

وسوسه یا عزم ضدیت با یک‌پارچگی سرزمینی ایران! ۰۸ دی ۱۴۰۳
در رد ایده فدرالیسم به عنوان راه‌حل برای مسائل کشور

وسوسه یا عزم ضدیت با یک‌پارچگی سرزمینی ایران!

... ایران به لحاظ جغرافیایی و تاریخی در معرض تهدیدهای خارجی قرار دارد. ایران در میان کشورهای خاورمیانه موقعیتی استثنایی دارد. هیچ کشوری در خاورمیانه و چه بسا در آسیا و اروپا نیز مانند ایران سرشار از منابع و ثروت طبیعی و تنوع نیست. همین مساله ایران را همواره در معرض آسیب و تهاجم از تمام دیگر کشورهای جهان قرار داده است! نظام فدرالی در ایران ممکن است انسجام ملی را تضعیف کند و به حکومت‌های منطقه‌ای اجازه دهد که به‌طور مستقل با بازیگران خارجی وارد تعامل شوند، که می‌تواند تمامیت ارضی کشور را تهدید کند. یعنی نه تنها از نظر قومی و سیاسی که از نظر جغرافیایی نیز فدرالیسم برای ایران یک خطر بالقوه است.

شب یلدا و فال حافظ ۲۹ آذر ۱۴۰۳

شب یلدا و فال حافظ

بلندترین شب سال نزدیک است، شب آغاز فصل زمستان، که ایرانیان از دیرباز آن را به جشن و شادی می‌گذرانده‌اند. این سال‌ها تقریباً در زبان عموم ایرانیان «شب یلدا» از «شب چلّه» آشناتر و پرکاربردتر شده است، ولی آن‌هایی که دیگر خیلی هم جوان نیستند لابد یادشان می‌آید که مثلاً از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها بیشتر «شب چلّه» می‌شنیده‌اند تا «شب یلدا»، شاید چون برایشان تعبیر واضح‌تر و شفاف‌تری بود.

قانون حجاب ۲۷ آذر ۱۴۰۳

قانون حجاب

🔸لایحه حجاب بعد از کش و قوس های فراوان تصویب و بزودی جهت اجرا ابلاغ خواهد شد، قانون گذار در این قانون برای عدم رعایت حجاب جریمه های مالی بسیار سنگینی در نظر گرفته , از این رو تصویب این قانون بازتاب و عکس العمل های منفی زیادی را در جامعه ما به دنبال داشته […]

نیما یوشیج،  بر بام شعر معاصر ایران ۲۵ آذر ۱۴۰۳

نیما یوشیج، بر بام شعر معاصر ایران

شعر در نظر نیما سلاح شاعر در اجتماع است و در عین حال دینی است که او به جامعه ادا می کند: « چون زندگی ما را دیگران ساخته اند هنر چیزی را به دیگران مدیون است. » در جای دیگر صریح تر این مقصود را بیان می کند: « اگر شاعر نتواند معنی را جسم بدهد و خیالی را پیش چشم بگذارد ... کاری نکرده است، شاعر نیست ... شاعر باید موضوع را لباس واقعه و صحنه بدهد. آن وزن را که در خود دارد در مردم تولید کند. »

نابودی ماکوندو و آدم‌های عزیزش در سریالی بی‌نهایت بد! ۲۴ آذر ۱۴۰۳
مروری کوتاه بر فصل نخست سریال صد سال تنهایی

نابودی ماکوندو و آدم‌های عزیزش در سریالی بی‌نهایت بد!

سریال یک پارودی بزرگ‌ و کاریکاتوری از تمامی بدایع درخشانی است که مارکز در کتاب آورده است. تمامی شخصیت های دست نیافتنی و اعجاب آور کتاب، نازک و رقیق و دم دستی هستند. آرمانشهری که گابو با ترکیبی از تاریخ و افسانه با ساختن ماکوندو به ما معرفی می کند؛ و طی آن به برخی از وقایع کشورهای آمریکای جنوبی می پردازد؛ از چنان شیدایی و شیطنت و بی حساب و کتاب بودن و غیرقابل پیش بینی بودن وقایع و شخصیت ها و نمادها انباشته است؛ که این ظرفیت نمی تواند در سریال مجال بروز و نمایش پیدا کند. آرمانشهری که هر چه گسترده تر و بزرگ تر می شود؛ قدرت اعجاب آور مارکز را در کتاب به ما می نمایاند؛ ولی در سریال، هرگز! اگر چه همین جا باید افزود این وجه آرمانشهری ماکوندو به باور بسیاری از منتقدین حرفه ای داستان، نه تنها اتوپیایی نیست که نوعی پادآرمانشهر است که هیچ چیز درستی در آن وجود ندارد! نمادها و سمبل‌های بی‌شماری در کتاب هست که خواننده به مرور و در توالی خواندن کتاب می تواند با آنها ارتباط برقرار کند. کما اینکه با شیطنت ها و باورناپذیری ها هم کنار می آید. در کتاب، پیشگویی‌هایی نیز وجود دارند که به سهولت به وقوع می‌پیوندند! خواننده به مرور زمان در کتاب با نمادهایی مانند رنگ زرد، باران گل زرد، ماهی های زرد رنگ طلایی، پروانه های زرد ووو انس می گیرد. ولی در سریال بدون جذب این نمادها، از آنها سرسری عبور می شود. تصویر بی همانند کشته شدن خوزه آرکادیو فرزند ارشد خانواده که به تنهایی می توانسته تبدیل به یکی از فصول مفصل و درخشان سریال شود، بسیار کاریکاتوری و مضحک برگزار می شود.

تحلیل سقوط بشار اسد و تأثیر آن بر منطقه و جهان ۱۸ آذر ۱۴۰۳

تحلیل سقوط بشار اسد و تأثیر آن بر منطقه و جهان

سقوط بشار اسد و دولت سوریه پیامدهای گسترده‌ای برای سیاست خاورمیانه، امنیت بین‌المللی، و توازن قدرت جهانی خواهد داشت. این مساله، هم فرصت‌ها و هم چالش‌های بزرگی را برای بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی به همراه دارد.

سینما بنزین ۱۴ آذر ۱۴۰۳

سینما بنزین

افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و در پی آن افزایش قیمت کالاها و خدمات و سپس شکستن کمرِ مردم کم‌درآمد، متوسط و ضعیف، مهم‌ترین پیامد بالا کشیدن قیمت سوخت است.