سینما بنزین
افزایش هزینههای حملونقل و در پی آن افزایش قیمت کالاها و خدمات و سپس شکستن کمرِ مردم کمدرآمد، متوسط و ضعیف، مهمترین پیامد بالا کشیدن قیمت سوخت است.
سام پکین پا و کشاندن پای اضطراب به سینما!
گفتن این که امروزه هرکسی مثل سام پکین پا فیلم می سازد، بیان واضحات است.گفتن این که پکین پا شاخص ترین فیلمساز دوران ناطق است، یک جور بدعت گذاری است.این طور بهتر است: پکین پا یک فیلمساز بدعت گذار است.این کلید اهمیت اوست. از دوران صامت، سینما چیزی زیادی بیشتر از تکامل تکنیک ها دربر […]
راهکارهای مدیریت و مقابله با آسیبهای اجتماعی در ایران و خوزستان
مقدمه افزایش خشونت در سطح جامعه، و شنیدن اخبار ناخوشایند خودکشی و دیگرکشی، در کنار دریافت دیگر اخبار ناگوار در خصوص تعدد آسیب های اجتماعی، این مساله بهعنوان معضلی چندبعدی، طی دهههای اخیر مورد توجه جامعهشناسان، سیاستگذاران و متخصصان اجتماعی واقع شده است. این پدیدهها که شامل اعتیاد، بیکاری، خشونت، سرقت، طلاق و فقر میشوند، […]
اختراع مجدد چرخ در خوزستان!
جوری، پای دولت پزشکیان برای انتصابات! و برای معرفی مدیران و کارپردازان سیستم اجرایی اداری کشور سنگین است، گویی اول انقلاب است و تازه می خواهند بروند آدم های مناسب را یکی یکی پیدا کنند و آنها را بعنوان استاندار و فرماندار و مدیران نفتی و نیشکری و پتروشیمی و فولادی و هلدینگها و شرکتهای انرژی و آب و فاضلاب و سازمان آب و برق و شیلات و میلات و آموزش و پرورش و ارشاد و مرشاد و غیره و غیره بگمارند تا کارها نخوابد و کارهای خوابیده بیدار شود!
خوزستان و فقدان نقشه راه و برنامه جامع مدیریتی!
در این میانه، فقدان مدیریت تخصص گرا و استفاده از اندیشه های روزآمد و مدرن در حوزه ی مدیریت کشاورزی استان، به طور مستقیم تعامل با دیگر نهادهای مرتبط مانند مدیریت منابع آب و سازمان آب و برق و محیط زیست را تضعیف می کند؛ و علی القاعده بر مدرنیزاسیون کشاورزی نیز به همین میزان تاثیر منفی خواهد گذاشت. توسعه نیافتگی بخش کشاورزی خوزستان علت های متعددی دارد که برخی از آنها به ظرفیت سازی نکردن وزارت جهاد کشاورزی مربوط می شود و برخی نیز دلایلی هستند که به درون بخش کشاورزی بر نمی گردد و مربوط است به مشکلات بغرنجی که از دیرباز در پیکره ی فرهنگی و اقتصاد سنتی ایران ریشه دارد. با وجود این که بیش از ۲۵ بانک در کشور فعالیت دارند، اما در حال حاضر ۹۰ درصد منابع مالی مورد نیاز بخش کشاورزی توسط بانک کشاورزی تأمین میشود. سهم بخش کشاورزی در فضای کسب و کار کشور حدود ۳۲٫۵ درصد اما سهم این بخش از تسهیلات بانکی در سالهای اخیر نزدیک به ۸٫۵ درصد گزارش شده است. این مساله مشکل دیگری است که بنیه ی مالی کشاورزی مکانیزه و مدرن را تحت الشعاع قرار می دهد. تبعات جنگ هشت ساله و عدم بازسازی جدی ویرانی های جنگ و به تبع آن خروج كارآفرینان، مهاجرت مدیران توانمند و متخصص و سرمایه گذاران و افراد متمکن و بروز آسیب های اجتماعی ناشی از مهاجرت های ناخواسته، حاشیه نشینی و محروم شدن استان از تسهیلات ارزی از دیگر عوامل موثر در توسعه نیافتگی و عقب ماندگی استان است که بر بخش کشاورزی به عنوان مهم ترین رکن درآمدزای جامعه ی اقتصادی خوزستان نیز تاثیر مخرب و منفی گذاشته است.
بار دیگر ترامپ؛ بار دیگر مواجهه با آدمی بی ثبات!
زمانی پیش تر، در سال 2016 که آمریکاییها سرگرم انتخاب میان دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون بودند فرانسوا اولاند رییسجمهور وقت فرانسه گفته بود این منصفانه نیست که فقط مردم آمریکا میتوانند در انتخاب رییسجمهورشان شرکت کنند، چون نتیجه ی انتخابات نه فقط بر آمریکا، بلکه بر بیشتر مسائل ریز و درشت جهان تاثیر خواهد داشت!
نویسنده ای کپی ناشدنی!
حفیظ الله ممبینی را در صبح بارانی دوشنبه ۱۴ آبان به خاک شور و تشنه ی اهواز سپردیم. حفیظ الله ممبینی متولد میداوود باغملک و درگذشته در اهواز. فرزند راستین خوزستان و ادبیات فارسی. آدم مدرنی که باورکردنی به نظر نمی رسد با وجود زیستن در روستا؛ تا بهترین نشریات درجه یک و تاریخ ساز […]
سیاست جدید ارزی بانک مرکزی اعلام شد
رئیس بانک مرکزی با اعلام این که سامانه بازار ارز توافقی به صورت آزمایشی فعالیت دارد و به زودی وارد فاز عملیاتی می شود، گفت: سیاست ارزی جدید بانک مرکزی این است که نرخ ارز نیمایی متناسب با متغیرهای بنیادین اقتصادی تغییر کند. درحال حاضر نیمی از کل عرضه ارز در تالار نیما ارائه می شود.
خبرها و دامن زدن به تنهایی!
تنها روزی که در دنیا خبری نبود، جمعه ۱۸ آوریل سال ۱۹۳۰ بود که مجری رادیو بی بی سی در همان آغاز بخش خبری اعلام کرد: “امشب هیچ خبری نیست و به جای خبر، ۱۰ دقیقه پیانو گوش کنید!” . البته شاید همان لحظه، اگر بعنوان مثال پیچ رادیو را می چرخاندیم، رادیو مسکو یا […]
انواع نامهربانی لانتیموس!
فیلمهای یورگوس لانتیموس _ که به شدت سعی دارد سنت سینمای یونان را با ویژگی های منحصربفردش حفظ کند _ صرف نظر از اینکه نگاه بی قرار او به دنبال چه چیزی و کدام مفاهیم گمشده و سرگردان است، بافت و فضای متمایزی نسبت به سینماگران معاصرش دارد. فیلمهایی مثل «دندان نیش»، «خرچنگ» و «کشتن گوزن مقدس» این تمایز را به صورت برجسته به بیننده و مخاطب عرضه می کند. در فیلم های «سوگلی» و «بیچارگان» شرایط حاکم بر فضای فیلم یک مقداری متفاوت می شود . "بیچارگان" اوج شیطنت و بازیگوشی لانتیموس است. در «انواع مهربانی» با وجود سادگی بافت و ساختار فیلم در مقایسه با " بیچارگان" گاه شاهد طنز سیاه هم هستیم.
بومی یا غیربومی؛ مساله این است!
چرا باید انتخاب استاندار توسط کارگروه استانی صورت بگیرد؟! کدام عقل سلیم چنین منطقی را می پذیرد؟! چنین عقیده ای برخلاف مراعات اصل شایسته سالاری و تخصص گرایی است. وقتی باورهای ملی و میهنی کمرنگ می شود و یادمان می رود که همه ی افراد ساکن در یک کشور، از حقوقی یکسان بهره ورند؛ ناخواسته در ورطه ی تعصبات قومی و ایلی و بخشی نگری فرو می افتیم! گاه در برخی منابع به تجربه، شناخت و آگاهی و احاطه ی مدیر نسبت به شرایط محیطی محل خدمت، به عنوان یک مزیت نسبی اشاره شده که آن هم از قضا معادل بومی بودن نیست. یعنی این پارامترها می تواند در یک مدیر غیربومی هم وجود داشته باشد. و یا دست کم برای انتخاب و معرفی و برگماردن یک استاندار که خود یک رییس جمهور در سطح یک استان است، تعلق نمی یابد. شاید در بهترین حالت برای برخی مدیریت های شهری کاربرد داشته باشد.
Saturday, 7 December , 2024