خوزستان قربانی ناکارآمدی مدیریتی و تزاحم سیاسی
بودجه عمرانی میسوزد، مردم تاوان میدهند!
اگر استاندار محترم واقعن به دنبال اصلاح وضعیت بحرانی توسعه ی خوزستان است، باید با قاطعیت وارد عمل شود و دست به یک اصلاح ساختار مدیریتی رادیکال بزند. حضور مدیران غیرهمسو و ناکارآمد، مانعی جدی در مسیر اجرای برنامههای عمرانی است. اصلاح مدیریت استان، به زبان ساده یعنی: پاکسازی اصولی و قاطع بدنه ی اداری اجرایی خوزستان از مدیرانی که وفاداری نهادی به دولت ندارند یا درکی از شرایط تورمی و اقتصاد امروز کشور در قاموس فکری شان وجود ندارد.

حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ عبدالرحیم ممبینی (۱۳۲۱–۱۴۰۳)
آزادمردی از خوزستان که در یاسوج آرمید!

فضل الله پور، معاون سیاسی استاندار خوزستان؛ در دفتر نمایندگی روزنامه و موسسه ایران:
نباید اجازه داد تفاوتهای قومی در خوزستان به تقابلهای اجتماعی منجر شود
*در نکوهش استفاده از بازنشستگان و نادیده گرفتنِ جوانان شایسته، متخصص و تحصیلکرده در مناصب دولتی، اجرایی و فنی*
در زمانهای که بسیاری از کشورها برای جذب و حفظ نخبگان جوان تلاش میکنند، ما باید از خود بپرسیم: چرا در حلقههای قدرت و تصمیمسازی، چهرهها ثابت ماندهاند؟ چرا تجربه بازنشستگی به جای انتقال به نسل بعد، تبدیل به فرصتی برای تمدید قدرت شده است؟
خبرنگار یا پاچهخار؟ مرز قلم و تملق کجاست؟
تفاوت خبرنگار با پاچهخار، تفاوت قلم با قلاده است. خبرنگار آمده تا حقیقت را روایت کند، نه برای آنکه در سایه قدرت پنهان شود و از سفره رانت لقمهای بردارد. کار خبرنگار، شفافسازی است نه بزککاری؛ رسالت او، افشای تاریکیهاست، نه تملق نورهای مصنوعی. او وجدان بیدار جامعه است، نه پژواک صدای ارباب قدرت. پاچهخار […]
*درود به ناطق نوری!*
مهمتر از همه، اصلاحطلبی به جای آنکه یک پروژهی بلندمدت اصلاح ساختار قدرت باشد، به ابزاری برای ماندن در قدرت در قامت اپوزیسیون درونساختار تبدیل شد. این تناقض ذاتی، همانجا پروژه را از درون تهی کرد.
خانزادی تا کجا کامیاب است؟!
با معارفه «مصطفی خانزادی» به عنوان مدیرعامل جدید منطقه آزاد اروند، بار سنگینی از چالشها بر دوش او قرار دارد. مصطفی خانزادی از تکنوکرات های اصلاح طلب و خوشنام قدیمی کشور است که تحصیلات عالی در سازه ها دارد. خانزادی حمایت دولت و شخص رییسجمهور را بعنوان پشتوانه در اختیار دارد. در خوزستان، استقبال بسیار مطلوب و چشمگیری از وی شده و به نظر می رسد قاطبه ی فعالین رسانه ای، سیاسی و اجتماعی و دانشگاهی خوزستان، وی را حمایت می کنند. او باید در وهله اول اعتماد عمومی و امید از دست رفته را بازسازی کند. تشخیص اینکه چه ضرورت ها و چه دلایلی باعث شد، مدیر قبلی تغییر کند و خانزادی با رویکرد اصلاح طلبی جایگزین وی شود، کار دشواری نیست. نزدیکی و مشاوره های نمایندگان دو شهر آبادان و خرمشهر، هم میتوانند فرصت باشند و هم تهدید! فرصت، اگر این مشاوره ها رویکرد اصلاحی و شفاف و همگرایانه میان دو شهر برقرار کند؛ و تهدید، اگر به سمت طناب کشی و سهم خواهی ِ " شهر من _ شهر تو " منجر شود! برخورد هماهنگ و پاسخگویی صادقانه نسبت به مشکلات قبلی و ارائه برنامههای شفاف توسعه میتواند خانزادی را برای دستیابی به اهداف کلان منطقه آزاد اروند؛ و آن چه بعنوان اندیشه و تفکر وی برای مدیریت این مجموعه ی بزرگ، وجود دارد، رهنمون سازد.
خلیج فارس، نه یک نام، بلکه حقیقتی تاریخیست
مردمان فهیم جهان عرب نیز میدانند که اصالت با حقیقت است، نه با هیاهوی سیاسی. همانطور که تاریخ، روایت ساختگی را پس میزند، جغرافیا نیز نامهای جعلی را نمیپذیرد. خلیج فارس، با همان صلابت و وقار، در قلب خاورمیانه ایستاده و نامش را با خود دارد.
چرا رسانهها منشأ تحولات بزرگ و توسعهیافتگی نمیشوند؟!
یورگن هابرماس در نظریه "فضای عمومی" تأکید میکند که رسانهها زمانی میتوانند نقش توسعهای ایفا کنند که بستری برای شکلگیری گفتمان عمومی، تبادل عقلانی ایدهها و چالشگری با قدرت باشند. اما در ایران، فضای عمومی، محدود و کنترلشده است. خط قرمزهای گسترده و نامشخص، و نادیده انگاری رسانههای مستقل، مانع از شکلگیری هرگونه فضای واقعی برای نقد، مطالبهگری یا گفتگو میشود. از همین روست که در بسیاری از رخدادها، مرجعیت خبری به جای اینکه در داخل کشور اتفاق بیفتد، در دست رسانه های خارج از کشور است.
نتایج مذاکره ایران و آمریکا و تأثیر آن بر افق اقتصاد و تجارت ایران
مذاکرات ایران و آمریکا، سالهاست که یکی از مهمترین متغیرهای مؤثر بر اقتصاد و تجارت خارجی کشور محسوب میشود. در شرایطی که ایران با فشار تحریمها، محدودیتهای ارزی و موانع تجاری مواجه است، نتیجه این مذاکرات میتواند سرنوشتساز باشد. گشایشهای ناشی از توافق میتواند نقطه عطفی در اقتصاد ملی ایجاد کند و فرصتهایی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری با جهان فراهم آورد.
افزایش اختیارات صادراتی استانداران مرزی
دولت به صورت واضح و شفاف اعلام کرد که تحریم ها نمی تواند فروش نفت ما را صفر کند. با توجه به موقعیت کشور و همچنین بازار و کیفیتی که نفتمان دارد چین و کشورهای خریدار عضو بریکس نمی توانند از نفت ایران بگذرند و خریداری نکنند. دولت و مجلس در مقابل تحریم ها و روی کار آمدن ترامپ و جامعه جهانی همچون دفاع مقدس باید اجماع کنند و حالت تدافعی بگیرند که اثر بیش از حد نداشته باشد چون اینها اقتصاد را نشانه گرفته اند. این نماینده مجلس در خصوص نتیجه جلسه غیر علنی مجلس گفت که چکیده جلسه غیر علنی این بود که باید ارز کنترل شود.
آلودگی هوای خوزستان و نقش فلرها
همه حساسیت ها در مورد فلرها با سفر دو روزه رییس جمهور در تاریخ 3 و 4 بهمن به خوزستان که به طور ناگهانی و عجیبی هوای این دو روز در اهواز خوب و مناسب شده بود، افزایش یافت! در تمام طول سال، پدیده آلودگی و وارونگی هوا و شرایط دشوار زیست معمولی در خوزستان، تبدیل به یک عادت اجباری شده است. پاکی هوای دو روزه چنان موجب حیرت عمومی شد که راه به سخنان پزشکیان هم یافت و رییس جمهور در یک سخنرانی گفت: در خبرها آمده بود که بهخاطر سفر ما، کارخانهها را قطع کرده اند که هوا تمیز شود! من که میدانم در اینجا چند روز در سال هوا پاک است و شاید در کل سال مشکل هوا داریم؛ حالا یکی هم بخواهد فیلم بازی کند، حداقل این قدر میفهمیم که نتوانند سرمان کلاه بگذارند! فلرها در فرهنگ جنوب مثل بسیاری از دیگر پدیده های برآمده از کشف نفت یک سوژه وارداتی و بومی شده و نئوکلاسیک است. می نویسم نئوکلاسیک چرا که بیش از یک قرن است که ما با پدیده نفت و شعله های برکشیده و سوزان فلرها سر و کار داریم. روزانه صدها میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت از طریق مشعل های سوزان و به اصطلاح فلر، در میادین و مناطق نفت خیز می سوزد. گازهای همراه یکی از محصولاتی است که هنگام برداشت نفت از میادین نفتی خارج می شوند.
بازگشت واردات خودرو به تنظیمات قبلی
پرچالشترین بخش لایحه بودجه سال آینده، با تصمیم جدید هیأت نظارت در مجمع تشخیص مصلحت نظام وارد فاز تازهای شد. بر اساس تصمیم جدید، ارز تخصیصی به واردات خودرو به دو میلیارد یورو کاهش پیدا کرد و از سوی دیگر تعرفه ۶۰ درصدی نیز به ۱۰۰ درصد افزایش یافت.
Wednesday, 18 June , 2025