عصر روز پنجشنبه ۱۹ مهرماه ۱۴۰۳ با حضور جمعی از نخبگان علمی و سیاسی، فرهنگی خوزستان در مجموعه پذیرایی ریف، آیین افتتاحیه نخستین جشنواره سراسری رسانه های مکتوب و مجازی برگزار شد. در این مراسم، عبدالحسین مقتدایی استاندار اسبق خوزستان، با اشاره به تغییر و تحولات جهانی در دنیای رسانه ها و تغییر نسل ها، […]
عصر روز پنجشنبه ۱۹ مهرماه ۱۴۰۳ با حضور جمعی از نخبگان علمی و سیاسی، فرهنگی خوزستان در مجموعه پذیرایی ریف، آیین افتتاحیه نخستین جشنواره سراسری رسانه های مکتوب و مجازی برگزار شد.
در این مراسم، عبدالحسین مقتدایی استاندار اسبق خوزستان، با اشاره به تغییر و تحولات جهانی در دنیای رسانه ها و تغییر نسل ها، نیاز به شناخت و تقویت زبان مفاهمه ی بین نسل ها را یکی از ضرورت های امروز رسانه ها برشمرد.
وی با اشاره به ذات اصلی آزادی در رسانه ها، قانون مداری و مقید بودن به قوانین جاری و عرفی را مانعی برای توسعه ی رسانه ها ندانست و افزود: آزادی و تهور و جسارت در رسانه ها مایه ی اصلی اصلاحات در جامعه است و آشنایی و علم و شناخت ادبیات روز، خمیرمایه ی اصلی تاریخ هر ملت؛ و علت اساسی توسعه است.
وی با اشاره به برخی از نویسندگان و روزنامه نگاران خوزستان از آنها به عنوان قلم طلایی یاد کرد و گفت مطالب برخی را چند بار می خوانم و این افراد ولو با قلم تند و تیز انتقادی، از سر دلسوزی است که بی مهابا می نویسند و آنها و سبک و سیاق آنها را باید ستود.
مرتضی افقه، مدرس دانشگاه نیز در بخشی از سخنان خود به مفهوم وفاق ملی پرداخت و گفت: کشورهای پیشرفته در تمام انتخابات متنوعی که برگزار می کنند به دلیل اینکه احزاب مسوولیت اداره ی امور را به عهده می گیرند؛ تکلیف مردم و خود دولت ها روشن است. ولی ما در ایران از این ناحیه دچار مشکل هستیم؛ کما اینکه همین حالا نیز مفهوم وفاق ملی آن چنان که باید و شاید تبیین نشده و مسوولیت دولت در این خصوص نامشخص است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اساس توسعه، توسعه ی انسانی و رشد فکری آدم ها به عنوان نرم افزار ترقی جوامع است؛ نه اینکه تمام توجه مدیران و دولت به توسعه ی شهری یا پرداختن به ظواهر محدود شود.
وی گفت: از طریق رسانه ها و جشنواره ها در خوزستان و کشور می توان اقوام مختلف را به همدیگر نزدیک کرد. وی تاکید کرد، تا وقتی ما بعنوان شهروندان و انسان ایرانی خوزستانی توسعه پیدا نکنیم، نه در زندگی خصوصی و نه در رابطه با رشد اجتماعی موفق نخواهیم بود.
دکتر عباس امام نیز در توصیه ای کوتاه به هیات اجرایی جشنواره، تاکید کرد که قوام و استمرار و پویایی هر حرکتی مستلزم مراقبت و رعایت اصل دقت در همه چیز است.
دکتر حسن دادخواه، دکتر زندی، مهندس ملک محمد مکوندی، دکتر احمد محمدی، خانم سارا غافلی وکیل و نویسنده، سعید کیوانی روزنامه نگار، حسن کُرد فعال سیاسی اجتماعی، محمد شریفی روزنامه نگار پیشکسوت، و تعدادی دیگر از فعالین رسانه در این مراسم حضور داشتند.
شورای سیاستگذاری و اجرایی جشنواره شامل آقایان: شهرام ملکی نیا؛ سیروس ممبینی، محمد مالی و شهرام گراوندی ؛ و تهیه و تدارک جشنواره به میزبانی رسانه های خوزی ها، سیاه مشق، آنزان، پیوند ایرانیان و صدای هم وطن است.
در بخش پایانی مراسم، از پوستر جشنواره رونمایی به عمل آوردند.
متن فراخوان جشنواره:
فراخوان : فایل pdf
الف / حرفه ای:
تیتر ، سرمقاله، گزارش، گفت و گو، یادداشت، عکس، کاریکاتور، داستان کوتاه (آثار تولیدی از ابتدای آبان ۱۴۰۲ تا ۱۵ آبان ۱۴۰۳ : منتشر شده یا نشده)
ب / موضوعی:
وفاق ملی ، هویت ایرانی و ملی و پیوستگی اقوام، رابطهی دولت و نسل Z ، توسعه ی اقتصادی کشور (بدون محدودیت تاریخی تا ۱۵آبان ۱۴۰۳، منتشر شده یا نشده)
ج / مجازی:
۵ تووییت برتر و ۵ پست اینستاگرامی برتر با موضوع #برای _ ایران (وفاق ملی)
( منتشر شده تا ۱۵ شهریور ۱۴۰۳)
ارسال آثار حداقل ۱ و حداکثر۳ مورد در هر حوزه.
هر فرد می تواند در ۳حوزه اقدام به ارسال اثر کند.
علاقمندان به شرکت در جشنواره آثار نوشتاری خود را بصورت word با فونت Bnazanin سایز ۱۴ بصورت فایل PDF و عکس و کاریکاتور را در فرمت jpg با کیفیت مناسب به ایمیل:foriran851@gmail.com
تا تاریخ ۵ آذرماه۱۴۰۳ ارسال کنند.
آثار پس از دریافت، از سوی هیات اجرایی و داوری، جمعآوری و فهرست آثار ثبت شده تا ۱۰آذرماه ۱۴۰۳ در پایگاه خبری صدای هموطن به نشانی:
صدای هم وطن اعلام می شود. https://sedayehamvatan.ir/
مراسم افتتاحیه و رونمایی از پوستر جشنواره روز پنجشنبه ۱۹ مهرماه ۱۴۰۳ ساعت ۴ تا ۵ عصر رستوران “ریف” و آیین پایانی و اهدای جوایز نفیس به برگزیدگان هر بخش در ۲۲ آذرماه ۱۴۰۳ ( مکان مراسم پایانی در اطلاعیه ی بعدی اعلام خواهد شد) با حضور مهمانان ویژه برگزار میشود.
علاقهمندان به شرکت در این رویداد برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانند از طریق ایمیل اعلام شده یا با شمارههای ۰۹۱۶۷۸۵۳۳۷۶ و ۰۹۱۶۳۰۷۴۲۹۷ و ۰۹۱۶۶۸۳۱۴۲۲ و ۰۹۱۲۱۳۳۵۷۲۲ ۰۶۱۳۲۲۱۹۱۲۷ و ۰۶۱۳۲۲۱۹۱۲۶ دبیرخانه دائمی (جشنواره #برای_ایران) تماس بگیرند.
Friday, 28 March , 2025