قلم زدن در وصف بزرگمردی چون پروفسور کرم زاده شهنی که کوه علم است و بحر فروتنی و تواضع هم سخت است و هم مایه بسی افتخار . شخصیتی که در سال ۱۳۸۴ چهره ماندگار ایران زمین شناخته شده و در سال ۱۳۹۱ به عنوان استاد برجسته جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان معرفی […]
قلم زدن در وصف بزرگمردی چون پروفسور کرم زاده شهنی که کوه علم است و بحر فروتنی و تواضع هم سخت است و هم مایه بسی افتخار . شخصیتی که در سال ۱۳۸۴ چهره ماندگار ایران زمین شناخته شده و در سال ۱۳۹۱ به عنوان استاد برجسته جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان معرفی گردید و برای ما همتبارانش در ایل بختیاری مظهر فرهیختگی و اسطورگی است،از واژه اسطورگی سخن به میان آوردم و شاید برای بعضی خوانندگان این مطلب عجیب باشد، اما مگر اسطوره ها نقش پرداز رسالت و سرشت فرهنگی،قومی و ملی خود نبوده اند،چنان که در تاریخ و ادبیات ما و دیگر اقوام و ملل آمده است.
همانهایی که سرنوشت ساز و غیب آموزند،تفکر برانگیزند و پیامی و زبانی و رمزی به اقتضای زمانه دارند.همین بس که منش اجتماعی و سلوک رفتاری این بزرگمرد فرهیخته مشحون از میهن دوستی و عشق به آب و خاک پدری خود است، علی رغم پیشنهادات بسیاری از دانشگاههای مطرح جهان، خدمت در کشور خود را ترجیح داد و زیستن در شرایط آب و هوایی خوزستان برای تربیت نسل نو و خدمت در گروه ریاضی دانشگاه چمران اولویت او بود، ایشان علاوه بر حضور در فضای آکادمیک و تدریس در دانشگاه ، در محافل کتاب خوانی و مجالس فرهنگی و ادبی استان حضوری فعال داشته و برای برانگیزاندن جوانان و ایجاد شوق یادگیری از هیچ کوششی فروگذار نبوده و نیستند، در چندین برخورد در مجالس فرهنگی و ادبی ما و فرزندان مان را پدرانه مورد تفقد قرار داده و به یادگیری و علم آموزی راهنمایی می کردند.
مصداق شعر حضرت فردوسی که چو دیدار یابی به شاخ سخن / بدانی که دانش نیاید به بن، در جلسات مختلف صحبت های دلنشین ایشان که با شوخ طبعی لطیفانه ای همراه است مخاطب را شیفته شخصیت کاریزماتیک و دانش و بینش استاد می کند و باز هم مصداق شعر استاد سخن؛ اگر دانشی مرد گوید سخن / تو بشنو که دانش نگردد کهن ، در هر دیدار درسی جدید می آموزیم.
اما پروفسور امیدعلی کرم زاده شهنی در شانزده آذرماه سال ۱۳۲۴ در مسجدسلیمان دیده به جهان گشود و بعد از گذراندن تحصیلات تا دیپلم در دانشگاه تهران در رشته ریاضیات محض در سال ۱۳۴۸ فارغ التحصیل شد، بعد از آن ارشد و دکتری را از دانشگاه اکستر بریتانیا اخذ و همانطور که در پیش آورده ام علی رغم پیشنهادات خوب به ایران بازگشت و در دانشگاه جندی شاپور(شهید چمران فعلی) بعنوان مدرس مشغول به فعالیت شد. استاد کرم زاده سخنی علاوه بر شرکت در کنفرانسهای بین المللی و ایراد سخنرانی در چندین المپیاد جهانی، در چند دوره سرپرست تیم اعزامی ایران در المپیادها بودند.
برای این دانشمند فرزانه آرزوی عمری پربرکت همراه با تندرستی آرزومندم .
- نویسنده : دکتر امیرحسین زندی
- منبع خبر : پیوند ایرانیان
Monday, 16 September , 2024