مجتبی توانگر، رییس کمیته اقتصاد انرژی کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نامه ای با هشدار به وزیر نیرو نسبت به کمبود برق تولیدی در کشور گفت که در صورت وجود برنامه زمان بندی شده و عملیاتی برای تامین پایدار برق در تابستان ۱۴۰۱، این برنامه در اختیار این کمیته قرار گیرد تا با همکاری […]
مجتبی توانگر، رییس کمیته اقتصاد انرژی کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نامه ای با هشدار به وزیر نیرو نسبت به کمبود برق تولیدی در کشور گفت که در صورت وجود برنامه زمان بندی شده و عملیاتی برای تامین پایدار برق در تابستان ۱۴۰۱، این برنامه در اختیار این کمیته قرار گیرد تا با همکاری بین دولت و مجلس از بروز خسارت های جبران ناپذیر به مصرف کنندگان برق جلوگیری شود.
در بخشی از نامه توانگر به محرابیان آمده که «همانطور که مستحضر هستید، طبق صدر اصل (۴۴) قانون اساسی مسوولیت نهایی تامین نیروی برق کشور به عهده وزارت نیرو واگذار شده است. متاسفانه، به نظر می رسد وزارت نیرو بنا به دلایلی اعم از عدم کفایت سرمایه گذاری برای احداث نیروگاه های جدید، تاخیر در اجرای برنامه های تعمیرات نیروگاه های حرارتی، افت قابل ملاحظه نزولات جوی در سال آبی گذشته و غیره، موفق به تامین انرژی برق مورد نیاز کشور نگردید.
در نتیجه این وضعیت، کشور با افت درآمد ملی، کاهش رفاه عمومی و خسارت به بنگاه های تولیدی مواجه گردید.بدیهی است، تداوم این شرایط در سال آینده آثار و تبعات به مراتب زیانبارتری به وجود خواهد آورد. زیرا در سال جاری، حداکثر نیازمصرف اصلاح شده در پیک روز، به بیش از ۶۷ هزارمگاوات بالغ شد. این در حالی است که حداکثر قدرت تامین شده در لحظه پیک سال ۱۴۰۰، با ریسک بالا به حدود ۵۵.۱ هزار مگاوات رسید؛ بنابراین کشور در لحظه پیک امسال با کمبود بی سابقه ۱۱.۹ هزارمگاوات مواجه شد؛ بنابراین مشاهده می شود که حدود ۱۷.۷ درصد از مصرف مشترکین تامین نشده است
او با اشاره به روند مصرف برق در کشور نیز نوشت: «در صورتی که روند رشد اوج بار مصرفی همچون سال های اخیر تقریبا ۵ درصد درنظر گرفته شود، پیک مصرف سال ۱۴۰۱ به رقم ۷۰.۳ هزارمگاوات بالغ خواهد شد؛ بنابراین در صورت تداوم وضع موجود در تامین حداکثر توان، کمبود برق در زمان اوج مصرف سال ۱۴۰۱ به رقم ۱۵.۲ هزارمگاوات معادل ۲۱.۶ درصد از مصرف مشترکین در زمان پیک خواهد شد. بی شک برای جبران این میزان کمبود برق در کشور، احتیاج به برنامه ریزی دقیق و قابل اجرا با پیگیری مستمر در بازه زمانی موجود تا خردادماه سال ۱۴۰۱ احساس می شود.»
پیشتر نیز مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق درباره احتمال بروز خاموشی در فصل زمستان سال جاری نیز گفته بود: «مطابق برنامه ریزی ها و توافقات صورت گرفته با وزارت نفت روند سوخت رسانی به مخازن سوخت مایع نیروگاه ها از سرعت خوبی برخوردار است و در حال حاضر میزان گازوییل مخازن نیروگاه ها بیش از ۶۲ درصد ظرفیت است. امیدواریم طبق برنامه تا پایان آبان ماه مخازن سوخت از کفایت لازم برخوردار شوند.»
Sunday, 13 October , 2024