معاونت بهداشت وزارت بهداشت در نامه ای به دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور، دستورالعمل بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد. با توجه به فرارسیدن ایام محرم و صفر و برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در کشور، کنترل عوامل محیطی به منظور حفظ و ارتقای سلامت […]

معاونت بهداشت وزارت بهداشت در نامه ای به دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور، دستورالعمل بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد.

با توجه به فرارسیدن ایام محرم و صفر و برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در کشور، کنترل عوامل محیطی به منظور حفظ و ارتقای سلامت عزاداران حسینی ضروری و نیازمند برنامه ریزی مناسب است. بنابراین نظارت بر رعایت موازین بهداشت فردی و محیطی در مساجد، تکایا و هیئت ها و موکب ها به ویژه نظارت بر تهیه و توزیع نذورات در مراسم عزاداری جهت پیشگیری از بیماری های مرتبط با آب و غذا به ویژه بیماری های عفونی روده ای از اهمیت ویژه ای برخوردار است. سیاست های برنامه در این دستورالعمل شامل هماهنگی و مشارکت های درون بخشی و بین بخشی، آموزش و اطلاع رسانی، پایش، نظارت و بازرسی بهداشتی و همچنین گزارش دهی است. در این دستورالعمل ضمن تاکید بر آموزش و اطلاع رسانی عمومی درخصوص رعایت بهداشت فردی و استفاده مناسب از تاسیسات بهداشتی و خدماتی، رعایت بهداشت آب و مواد غذایی و تهویه مناسب در محل های برگزاری عزاداری، در عین حال برنامه های بازرسی بهداشتی از محل های برگزاری مراسم سوگواری و چگونگی فعالیت تیم های عملیاتی در این زمینه تشریح شده است. در دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت بر نظارت بهداشتی مستمر بر پخت و توزیع مناسب غذا و نذورات موکب ها، هیئت ها و ایستگاه های صلواتی در ایام محرم و صفر و گزارش دهی به مسئولان استانی تاکید شده است. بر اساس ابلاغیه وزارت بهداشت، هرگونه پخت وپز در هیئت ها و موکب ها و ایستگاه های صلواتی باید در مکان هایی با شرایط بهداشتی باشد. همچنین مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و از فراورده های خام دامی با کشتار مجاز یا بسته بندی شده مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی استفاده شود. همچنین وزارت بهداشت در این ابلاغیه تاکید کرده است که ذبح و قربانی در جلوی هیئت ها انجام نشود و همچنین در پخت وپز از نمک های بسته بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز سازمان غذا و دارو و روغن های با ترانس پایین استفاده شود. وزارت بهداشت همچنین اعلام کرده که از بسته بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری شود و در استفاده از ظروف یک بارمصرف، از ظروف فاقد مجوز و ظروف پلاستیکی شفاف و نازک در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خودداری شود.

 

 

  • منبع خبر : منبع: ایسنا