محسن رضایی مدرک کارشناسی ارشد و دکتری اقتصاد خود را از دانشگاه تهران گرفته و معمولا او را با نشان دادن آن هزار تومانی معروف در مناظره انتخاباتی سال ۹۲ می‌شناسند و اینکه گفته بود «با چه زبانی باید گفت که به اقتصاد برسید؛ ۱۰۰۰ تومانی امروز برابر سیصد تومان سال گذشته است» ؛ موضوعی که شاید نشان از دغدغه‌های اقتصادی او داشته باشد.

شاید امری طبیعی به نظر برسد که با پهن‌شدن بساط انتخابات برخی لباس رزم به تن کرده تا خود را به دل مردم بنشانند. در این میان اما برخی نامشان پررنگ‌تر از سایرین بوده و معمولا در انتخابات‌ مختلف نامشان به چشم می‌خورد؛ شاید بد نباشد که به نام برخی از این افراد و انگیزه‌های آنها اشاره کرد.   در هر انتخاباتی هر نامزد سعی دارد خود را به دل مردم بنشاند و توفیق خدمت به دست بیاورد.

شاید امری طبیعی به نظر برسد که با پهن شدن بساط انتخابات برخی لباس رزم به تن کرده تا گوی سبقت را از سایرین بربایند و خود را به دل مردم بنشانند و توفیق خدمت به دست بیاورند. در این میان اما برخی نامشان پررنگ‌تر از سایرین بوده و معمولا در انتخابات‌ مختلف نامشان به چشم می‌خورد؛ حال اینکه این امری خوب است یا بد و یا بخت یارشان خواهد بود یا خیر، امری است که فعلا نمی‌توان درباره‌اش قضاوت کرد؛ اما شاید بد نباشد که به نام برخی از این افراد و انگیزه‌های آنها اشاره کرد.

مردی از جنس اقتصاد

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ همان کسی که در خردادماه ۹۲، خردادماه ۸۸ و خردادماه ۸۴ پای ثابت انتخابات ریاست جمهوری بوده و حالا این سوال ایجاد شده که آیا عزم رقابت برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ را هم در سر دارد یا عطای آن را به لقایش خواهد بخشید؟

محسن رضایی مدرک کارشناسی ارشد و دکتری اقتصاد خود را از دانشگاه تهران گرفته و معمولا او را با نشان دادن آن هزار تومانی معروف در مناظره انتخاباتی سال ۹۲ می‌شناسند و اینکه گفته بود «با چه زبانی باید گفت که به اقتصاد برسید؛ ۱۰۰۰ تومانی امروز برابر سیصد تومان سال گذشته است» ؛ موضوعی که شاید نشان از دغدغه‌های اقتصادی او داشته باشد.

او در سوم تیرماه بار دیگر از دغدغه‌های اقتصادی خود پرده برداشت و در یک اظهارنظر توئیتری به عملکرد اقتصادی دولت حمله کرد و نوشت: «دولت باید جلوی گرانی‌ها را بگیرد، گرانی را مالیات تورمی می‌گویند که پولدار‌ها را پولدارتر ولی کم درآمد‌ها و فقرا را فقیرتر می‌سازد.» سپس ۸ روز پیش از این، باز در توئیتی دیگر که این یکی ۶ تیرماه منتشر شد، یک گام پیش آمد و این‌ نوبت خطاب به مردم وعده‌های اقتصادی داد: «مردم مطمئن باشند با کنار زدن هواداران آمریکا و مدیریت محفلی و وارداتی در اقتصاد، پول ملی ما قوی‌ترین پول منطقه خواهد شد.»

اظهارنظری که به روشنی نشان از عزم جزم رضایی برای ورود به انتخابات ریاست‌جمهوری داشت. اما این هم پایان اظهارنظر‌های انتخاباتی رضایی نبود، چرا که تنها ۲ روز پس از آن توئیت، در اظهارنظر دیگری که ۸ تیرماه در جمع مسئولان شبکه کانون‌های تفکر ایران اعلام شد، گفت: «ما می‌خواهیم الگویی جدید از اداره جامعه را در دنیا پرچم‌داری کنیم و نشان دهیم که اسلام هر جا وارد می‌شود به آبادانی و سعادتمندی بیشتر بشر منتج می‌شود.» رضایی همچنین ۱۰ تیرماه، باز به «سیاست‌های لیبرالی دولت» که به ‌باور او، پول ملی را از خاصیت انداخته و فشار اقتصادی را بر زندگی مردم، مضاعف کرده انتقاد و اعلام کرد که صداقت سیاسی، حکم می‌کرد که پس از شکست برجام، طرفداران مذاکره با آمریکا از ملت ایران عذرخواهی کنند.

این حدس و گمان‌ها ادامه داشت تا جایی که چندی پیش توئیت مصطفی فقیهی فعال رسانه‌ای مبنی بر اینکه شنیدم محسن رضایی در یک جمع خصوصی گفته «مملکت نیاز به یک اقتصاددان دارد، لذا در حال بررسی هستم تا انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شرکت کنم.» گمانه زنی‌ها را در این باره تقویت کرد.

ناگفته نماند که پس از این برخی از شبکه‌های اجتماعی نزدیک به اصولگرایان هم مدعی شدند که محسن رضایی یکی از گزینه‌های احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفته ابتدا به ساکن در انتخابات ورود نمی کنم، ولی اگر به سراغم بیایند و از من دعوت کنند حاضرم در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ورود کنم. به بیان دیگر محسن رضایی برای انتخابات به دنبال اجماع اصولگرایان روی خود است.

اما صریح‌ترین اظهارنظر را شاید بتوان متعلق به محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون مبارز دانست که در این باره گفته بود:به نظر می‌رسد که آقای رضایی قطعا به عرصه می‌آید. اگر بخواهیم به این اظهارنظر استناد کنیم و بپذیریم که او قطعا نامزد این انتخابات خواهد بود حالا سوالی که برجا می‌ماند این است که رضایی با حمایت کدام جناح به میدان خواهد آمد؟

این همان سوالی است حسین کنعانی مقدم تحلیلگر مسائل سیاسی در بین اصولگرایان درباره آن گفته است: جبهه پایداری احتمالا از حضور محسن رضایی در انتخابات دفاع و حمایت خواهد کرد، کما اینکه رقبایی که او در انتخابات قبلی داشت دیگر در عرصه حضور ندارند؛ آقایان قالیباف و رئیسی ریاست دو قوه را برعهده دارند و آقای رضایی رقبای درون جریانی دیگری ندارد، مگر اینکه سعید جلیلی به صحنه آمده و رقیب درون جناحی او محسوب شود.

علاوه بر این محمدحسن قدیری ابیانه، فعال سیاسی اصولگرا هم بر این موضوع صحه گذاشته و در این باره گفته است: آقای محسن رضایی یکی از افراد توانای کشورمان است و به مسائل کشور هم تسلط خوبی دارد، بنابراین حضورش در انتخابات مفید است.

همچنین وهاب عزیزی تحلیلگر دیگر مسائل سیاسی نیز درباره او گفته است: محسن رضایی تمام ویژگی‌های یک رئیس‌جمهور را دارد و اگر اصولگرایان روی او اجماع کنند می تواند یک دولت موفق تشکیل دهد.

موضوعی که وهاب عزیزی به آن اشاره کرد شاید همان نکته‌‌ای باشد که نقش بسزایی در انتخابات ایفا خواهد کرد.

اصلی به نام اِجماع؛ وحدت کن تا برنده شوی

ائتلاف امری است که حسین کنعانی مقدم هم به آن اشاره کرده و با آوردن نام‌هایی که در اردوگاه اصولگرایی پر رنگ هستند، گفته است: نام افراد بسیاری در درون جریان اصولگرایی مطرح شده که در حال آماده شدن برای رقابت هستند؛ برای مثال افرادی نظیر سعید جلیلی، محسن رضایی، محمدباقر قالیباف، علی لاریجانی، عزت‌الله ضرغامی و بسیاری دیگر به دنبال حضور در این صحنه هستند که بهتر است در نهایت بر روی یک نفر از آنها توافق شده و از او حمایت شود.

صحبتی که شاید ما را بیش از پیش به یاد صحبت‌های یکی از علمای اسلام یعنی آیت‌الله مصباح یزدی در سال ۹۲ بیاندازد که گفته بود: اگر در انتخابات امر دایر شد بر اصولگرا و اصلاح‌طلب، همه باید روی اصولگرا اتفاق کنند و نظرات دیگر خود را کنار بگذارند و روی شخصی اجماع کنند که در مقابل آنها رای داشته باشد.

در پایان باید گفت شاید با توجه به روزگار نه چندان خوش کشورمان، در این انتخابات افراد بسیاری به خصوص در میان اصولگرایان برای حضور در انتخابات احساس تکلیف کنند که یکی از آنها هم محسن رضایی است، اما آنچه که در نهایت حرف اول را می‌زند برنامه محوری یک فرد و وحدت روی یک نفر به سبب جلوگیری از تشتت آرا باشد؛ اما مهم نیست چه کسی و از کدام جناح روی کار می‌آید؛ مهم این است که کاری کند تا حال دل مردم خوب باشد.

 

 

  • نویسنده : صدای هم وطن
  • منبع خبر : باشگاه خبرنگاران جوان